1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. rijnland

Motorvakantie Rijnland

Ultiem wenden en zwenken voor de geoefende motard

RijnlandEen reisje langs de Rijn… geen passieve cruise op het water, maar een uitje voor de doorgewinterde motorrijder, vol uitdagend stuurwerk rondom het water. Een geweldige combinatie van het Taunus gebergte, Westerwald en Rijnland-Palts. Charmante dorpjes aan de oevers van de Rijn en een achterland bezaaid met superbochtige wegen. Venijnig smalle haarspeldjes, stille trajecten, hoogteverschillen en heerlijke wegen met lange bochten die strak in het pak zitten. Veerpontjes varen af en aan en brengen je naar de overzijde van de rivier. Op slechts 400 kilometer van Utrecht vind je deze uitgelezen speeltuin voor motorrijders met ervaring en lef.

Duizenden jaren lang was de Rijn de belangrijkste verkeersweg tussen noord en zuid. Op de steile hellingen langs de Rijn werden kastelen en burchten gebouwd om de handelsroute te beschermen. Nog altijd zwoegen Rijnaken langs deze inmiddels deels vervallen maar nog altijd indrukwekkende bouwwerken stroomopwaarts of juist met razende snelheid richting het laagland. Altijd op hun hoede bij de beroemde Loreley bocht, het smalste en diepste punt van de Rijn. Hier werden volgens de legende de schippers met gezang van een nimf met lange gouden haren betoverd. De verwarring was zo groot dat ze in de gevaarlijke stroming ten onder gingen. Van de blonde schoonheid wordt natuurlijk nimmer iets vernomen, maar de aantrekkingskracht van de pittige serpentinewegen is onverminderd groot.

Rijnland

De dorpjes aan de Rijn profiteren allemaal van de rivier. De een meer dan de ander, maar ze zijn gezellig en op-en-top Duits. Zo ook het kleine plaatsje Assmannshausen, gelegen in een bocht van de Rijn. Op de Höllenberg wordt de Assmannshäuser Rote (rode wijn) geteeld. Assmannshausen is een deelgemeente van het veel toeristischere Rüdesheim am Rhein Beide dorpen worden door twee kabelbanen verbonden met een wandeling door het “Niederwald” met fantastisch zicht op de rivier.

Assmannshausen

Hotel RijnlandAssmannshausen heeft een klein maar gezellig centrum. Gezeten op het zonnige terras van het hotel kun je bijkomen van alle belevenissen, de drukte aan je voorbij laten gaan en je louter vergapen aan de bedrijvigheid op de Rijn. Het prettige hotel heeft een restaurant en een grote diversiteit aan kamertypen waarmee je de faciliteiten en comfort naar wens kunt aanpassen.

Hotel

  • Nette standaard twee- en eenpersoonskamers met tweepersoonsbed (gescheiden beddengoed) en TV. Twinkamers met twee losse bedden op aanvraag.
  • Drie- en vierpersoonskamers beschikbaar
  • Uitgebreid ontbijtbuffet
  • Garage voor de motoren
  • Naar keuze halfpension: 3- of 4 gangenmenu

Kamerplus Comfort: Kamer aan de voorkant van het hotel met Rijnzicht, klein bureau en een fauteuil.

Kamerplus Airco: Ruimere kamer met Airconditioning, Rijnzicht, bureau, zitje, koelkastje en faciliteiten om koffie en thee te zetten.

Kamerplus Airco+balkon: De ruimste kamers van het hotel; de Kamerplus Airco kamer uitgebreid met balkon en bed met elektrisch verstelbare lattenbodem.

Kamerplus opties eenpersoonskamer beschikbaar; vraag naar mogelijkheden en prijs

Routes

Hoewel het wegdek over het algemeen goed is, heb je hier zonder de nodige berg- en bochtenervaring weinig te zoeken. In alle routes moet flink gestuurd worden en in twee van de vier routes zitten smalle tot zeer smalle wegen met krappe haarspeldbochten en flinke hoogteverschillen. De lusroutes vanuit Assmannshausen zijn 250 kilometer lang en komen zowel ten oosten als ten westen van de Rijn. Je maakt maximaal 1x per dag gebruik van een veerpontje.

Route informatie