1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. rijnland
  5. motorroutes rijnland

Motorroutes Rijnland

Naar Assmannshausen

154

Indicatie Utrecht-start route 280 km
Indicatie Antwerpen-start route: 270 km

Het Westerwald ontvouwt zich zodra je de snelweg verlaat, met aangenaam slingerende wegen. Na circa 20 kilometer een welverdiende pauze en vervolgens weer doorkoersen langs dorpen en velden. Een afwisseling van smalle wegen door het groen, bredere wegen langs bebouwing en glooiende wegen door landelijk gebied. Wil je nog eens pauzeren, dan kan dat bij een mooi gelegen restaurant. Dan een prachtig krullende weg die overgaat in een rechte golvende baan. Je rijdt door de Taunus met ruime bochten en mooie plaatsjes richting Naussau. Je zakt af naar Braubach via wederom bochten en raakt uiteindelijk de Rijn, die je volgt tot eindpunt Assmannshausen. Een bredere weg zodat je rustig om je heen kunt kijken. Kastelen, boten, dorpen én de Loreley bocht!

Assmannshausen A

254

Je laveert vlot naar Lorch en pakt daar het pontje naar de overkant. Bij Bacharach klim je omhoog en kun je tot de koffie flink aan de bak. Een mix van snaarstrakke wegen, breed, smal en ultra-smal. Slingeren, doordraaien, verraderlijke haarspelden en dat allemaal in een rustgevende groene wereld. Rust voor jou is er bij een perfecte, hooggelegen koffiestop met fraai zicht op de Rijn in de Loreley bocht. Je gaat omhoog langs een kasteelhotel en dan weer omlaag. Weer water, maar ditmaal Moezel. De lunch is in Alken waar je keuze hebt uit een hele rits restaurants. Je houdt de Moezel nog even aan en gaat dan richting Koblenz waar je de Rijn oversteekt en daarmee weer aan de oostzijde bent aangekomen. Ook hier weer wegen in alle variaties. Als toetje nog een fraai dal met eindeloze bochten; een motorparadijs waar je nog een laatste drankje kunt doen. Gelaafd en uitgedraaid kom je terug in Assmannshausen.

Assmannshausen B

250

Een lekker stuk sturen! Slingeren over de hoogvlakte langs boerderijen om daarna via vele bochten weer af te dalen naar Rijnniveau. Even rechtuit, waarna je de Rijn weer de rug toekeert, op naar kuuroord Bad Ems. Koffiedrinken bij het chique megahotel of op een bescheiden terrasje. Daarna tijd voor rust en charme, een mooi traject langs en rondom een klein riviertje, geliefd bij watersporters. Je koerst door naar Nassau waar je gezellig kunt lunchen en je op kunt maken voor het tweede deel van de superbochtige route. Zowaar ook wat minder wegdek, maar dat komt helemaal goed als je opnieuw de bochtenhemel in navigeert, top! Richting het hotel pak je Rüdesheim, met haar toeristische drukte aan de Rijnboulevard én een rustig achterland, nog even mee.

Naar huis

139

Indicatie einde route-Utrecht: 283 km
Indicatie einde route-Antwerpen: 253 km

Via de Rheinuferstrasse richting veerboot, ditmaal vaar je over bij Kaub. Je vaart dicht langs het markante kasteeltje op een rots middenin de rivier. Andermaal in Bacharach rijd je onder de poort door de smalle straatjes in. Een klinkerweg gaat over in een prachtige strakke stuurweg. De Rijn houdt je nog even bezig, je rijdt op rivierniveau, waar ze zelfs de ingang van de treintunnels hebben opgeleukt. Dan juist weer hoog boven de rivier met een weids uitzicht. Nog geen 20 kilometer verder kijk je uit over de Moezel. Aldaar een mooi maar pittig traject naar beneden waar je een terrasje aan de Moezel kunt opzoeken. Dan een supermooie passage door een lommerrijk dal met oude boerderijen. Doe het rustig aan, houd de serene charme in ere en geniet. Helaas volgt daarna wat meer drukte en industrie rondom Mayen maar je sluit gewoon weer af met bochten én een tapaslunch (echt waar!).