1. Je bent hier:
  2. home
  3. groepsreizen
  4. wales

Groepsreis Wales

Mooie, rustige wegen voor jou alleen!

WalesEindeloos toeren in verstild ruig berglandschap, een frisse zeebries en dreigende wolkenluchten. Lieflijk glooiende hellingen waar de kust schril bij afsteekt. Plaatsen met onuitspreekbare namen, vrolijke marktplaatsjes en romantische kastelen. Wales is imponerend, mystiek, Wales is waanzinnig!

Hier kun je rondtrekken zonder iemand tegen te komen en je vergapen aan grandioze vergezichten. Ondanks dat uitgestrekte niemandsland en de eigen taal is Wales toch heel toegankelijk en met de nachtelijke ferry relatief dichtbij. Slingerende wegen en uitdagende bergpassen waar je de motor de sporen kunt geven. Leuke bezienswaardigheden om te bezoeken en gezellige pubs om weer op adem te komen. Vier prachtige routes die je Noordelijk Wales van kust tot ultra afgelegen binnenland tonen. Plus een prettige in- en uitrijdroute via het mooie, Engelse Peak District.

Wales

Schaapjes tellen

WalesWales heeft meer schapen dan inwoners, hier kun je dus letterlijk schaapjes tellen. Ze lopen veelal los in de vrije natuur en dus ook op de wegen. Tijdens de routes passeer je talloze vee-roosters en soms moet je zelfs wat hekken openen en weer achter je sluiten. Dat alles geeft deze reis een bijzonder karakter, je bent één met de natuur en waant je ver van de bewoonde wereld.

Overtochten

De overtochten gaan vanuit Rotterdam naar Hull v.v. Een comfortabele ferry waar een (tweepersoons) binnenhut met stapelbed en badkamer voor je gereserveerd is. Het in de namiddag/avond inschepen voor de overtocht is dag 1 van de reis, op dag 8 arriveer je al weer vroeg in de ochtend in de thuishaven.

Kamerplus: Ruimere hut met zeezicht, TV, minibar en tweepersoonsbed/beneden bedden.

Bala

Hotel BalaBala is een klein, bedrijvig marktplaatsje met alle praktische faciliteiten in de hoofdstraat. Het Balameer ligt op steenworp afstand en met ook nog eens een rivier vlakbij kun je zwemmen, varen en raften. De ligging is hoe dan ook gunstig voor een viertal mooie, afwisselende routes. Het sfeervolle hotel uit 1752 is met behoud van de typische Engelse kenmerken aangepast aan deze tijd. Er is een restaurant, bar, lounge, terras en een parkeerplaats aan de achterzijde. Andere restaurants, dé lokale pub, supermarkten en tankstation liggen nagenoeg naast de deur.

Hotel

  • Tweepersoonskamers met o.a. bureau, TV en faciliteiten om thee en koffie te zetten. Badkamer met bad/douche en badproducten. Tweepersoonsbed of twee losse bedden
  • Eenpersoons-studiokamer met douche, WC en wastafel in aparte hoek van de kamer en vergelijkbare faciliteiten als tweepersoonskamer
  • Eenvoudig ontbijtbuffet met o.a. warme Engelse ontbijtgerechten
  • Gratis Wifi
  • Eigen parkeerplaats achter het hotel

Routes

Wales: De routes vanuit Bala zijn tussen de 215 en 250 km. Van prettige doorgaande wegen tot zeer smalle éénbaanswegen. Stijgen en dalen door prachtig verlaten landschap. Behalve kuddes schapen, kom je weinig levende zielen tegen en ben je ver van de bewoonde wereld. Het wegdek is behoorlijk tot goed en uiteraard worden leuke pauzeplaatsen/bezienswaardigheden aangegeven. De aan- en uitrijroute zijn met een snelwegtraject en een prachtig deel door het Peak District zo ontworpen dat je de rit van ferry tot hotel v.v. zonder tijdsdruk kunt rijden.Route informatie