1. Je bent hier:
 2. home
 3. groepsreizen
 4. elzas-vogezen

Groepsreis Elzas-Vogezen

Overdag intensief sturen, 's avonds een wijntje in de stad

VogezenDe charmante Elzas en de ruige hellingen van de Vogezen zorgen voor een onvergetelijke motorvakantie. Veel kleur en bloemen in de sfeervolle dorpen, veel (haarspeld)bochten en uitdagende cols. Uiteraard ga je de bekende Grand Ballon over, maar er zijn nog veel meer pittige bergpasjes waar je je kunt uitleven. Een verschil van dag en nacht, letterlijk. Overdag intensief sturen in de bergen, ’s avonds nip je aan een wijntje in de kleurige Grand Rue.

In het noorden zijn de bochten overzichtelijker en is het wat vlakker, uitstekend voor ontspannen toeren. Geen Grand Rue, maar Petite Pierre dat met zijn schilders en andere kunstenaars ook weer zeer sfeervol is. Nergens zijn cultuur en natuur zo in harmonie als in deze gebieden. Magnifiek sturen en genieten van wijn, de mooiste plaatsjes en historische bezienswaardigheden. Zo haal je alles uit je motorreis.

Vogezen

Elzas-Ribeauvillé

Hotel RibeauvilleHet prachtige plaatsje Ribeauvillé (Elzas/Vogezen Zuid) is, met zijn lange kleurige Grand Rue, een toeristentopper. Een gezellige wirwar van steegjes, pleintjes en winkeltjes. Helder gekleurde huizen, wijnboeren, restaurants en terrasjes. Midden in het centrum, aan het leukste pleintje van de stad ligt het ongedwongen hotel, met prettige taverne en leuk terras. De ruime garage ligt op een paar minuten lopen.

Hotel

 • Ruime tweepersoonskamers met tweepersoonsbed of twee losse bedden en o.a. bureau/zitje en TV
 • Tweepersoonskamer aan achterzijde met o.a. bureau en TV voor eenpersoonsgebruik
 • Drie- en vierpersoonskamers beschikbaar
 • Ontbijtbuffet
 • Garage voor de motoren op circa 200 meter van het hotel

Elzas-La Petite Pierre

Hotel La Petite PierreIn de bosrijke omgeving in het noorden van de Vogezen ligt het kleine kunstenaarsdorpje La Petite Pierre. Een lieflijk plaatsje waar het leven ontspannen voorbij gaat. Een paar winkeltjes en evenzoveel galeries met soms wat onduidelijke inhoud.

Het vriendelijke mooi begroeide hotel ligt aan de hoofdweg en heeft aan de achterzijde een prachtig ruim terras met uitzicht op het statige kasteel uit de 12e eeuw. Hier kun je uren van het uitzicht genieten. Het hotel heeft ruime kamers, een overdekt zwembad en een restaurant.

Hotel

 • Ruime tweepersoonskamers met tweepersoonsbed (gescheiden matrassen) en o.a. bureau, bank, TV en balkon
 • Eenpersoonskamers (1.40 bed) met o.a. bureau en TV
 • Driepersoonskamers beschikbaar
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Garage voor de motoren

Routes

Zuid (4 nachten): Kleurige routes met veel bezienswaardigheden en talrijke, pittige bochten in de zuidelijke routes. Van wat bredere wegen tot smalle pasjes. De routes zijn circa 220 km die door het aantal bochten door sommigen als zwaar worden ervaren.

Noord (2 nachten): Het bosrijke noordelijk deel is wat vlakker met langere bochten over zeer afwisselende wegen. Veel groen, charme en rustige wegen. De dagafstanden zijn in het noorden ca. 225 km.Route informatie