1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. sauerland

Motorvakantie Sauerland

Van ontspannen toeren tot het betere stuurwerk

Het groene, gastvrije Sauerland biedt zeer afwisselende wegen. Breed, smal, lange-, korte- en haarspeldbochten. Hier kan echt iedereen uit de voeten. Doe het rustig aan en geniet van de mooie omgeving, de bossen en witte dorpjes met vakwerkhuizen, of geef gas en werk aan je bochtentechniek. Hoe je het ook doet, je treft elkaar allemaal weer op een gezellig terras aan één van de vele stuwmeren.

Rijg de bochten aaneen, beklim een eenzame uitzichttoren en snuif de natuur op. Ontspannen toeren over veelal rustige wegen. Een verrassend gebied zonder drukte, waar de motorrijder meer dan welkom is. Tref je een dag wat minder weer, geen nood, dan biedt uitvalsbasis Winterberg voldoende vertier. Bezoek de hoge skischans, de “erlebnisberg” met vele activiteiten, de bioscoop of de winkelstraat.

Winterberg is ongetwijfeld de meest bekende plaats van Sauerland. De regio waar je ’s winters kan skiën, trekt ook in de zomer veel toeristen. Een levendige plaats met een keur aan cafés en restaurants. Van aardappel restaurant tot Irish pub, je vindt altijd iets van je gading.

Sauerland-Winterberg

Hotel SauerlandIn het centrum van Winterberg, net iets uit de drukte ligt het charmante hotel. Het heeft verschillende kamertypen, verdeeld over 3 gebouwen, een mooi lounge-terras, een overdekt zwembad, sauna en een kleine tuin om in te relaxen. Alle kamers zijn voorzien van faciliteiten om koffie en thee te zetten. Met het zeer uitgebreide ontbijtbuffet start je de dag goed. Voor het diner en het “afzakkertje” na het eten kun je terecht bij één van de restaurants en pubs om de hoek.

Hotel

  • Nette tweepersoonskamers met tweepersoonsbed of 2 losse bedden en o.a. een klein bureau en TV
  • Eenpersoonskamer met balkon of studioappartement voor eenpersoonsgebruik
  • Meerpersoonskamers/appartementen beschikbaar
  • Uitgebreid ontbijtbuffet
  • Garageboxen voor de motoren

Kamerplus Comfort: Nieuwe/onlangs gerenoveerde moderne kamers

Kamerplus Balkon: Ruimere kamer met balkon

Kamerplus opties eenpersoonskamer beschikbaar; vraag naar mogelijkheden en prijs

Routes

De wegen in het Sauerland zijn goed onderhouden, meestal net iets breder met overzichtelijke bochten. De routes bieden genoeg uitdaging voor zowel de beginnende als de ervaren motorrijder. De lusroutes vanuit Winterberg zijn 220 en 250 kilometer. Een uitgelezen bestemming voor een korte motorreis.Route informatie