1. Je bent hier:
 2. home
 3. individuele reizen
 4. provence

Alpen-Provence motorroutes via hoge passen en diepe kloven

Van de hoogste Alpenpas naar de Cȏte d’Azur

PyreneeenEen motorfeest vol afwisseling en indrukken. Een ultieme combinatie van het kleurrijke zuid Franse landschap, oneindige kloven en de indrukwekkende maritieme Alpen. De ene dag rijd je over de hoogst berijdbare Alpenpas, de andere dag lunch je aan het strand. Natuurlijk gaan de routes via bekende toppers als de route Napoléon en de magnifieke Gorges du Verdon. Tevens komt een scala aan andere diepe, smalle of verlaten kloven aan bod. Sfeervolle dorpen, oneindig veel bochten, overwegend strak asfalt en bijna altijd mooi weer! Dat lijkt onmogelijk, maar in de Provence kan het allemaal. Is er dan geen enkel minpuntje? Jawel, het kan er erg warm worden.

Je verblijft op twee verschillende plaatsen zodat je zoveel mogelijk van alle passen en kloven kunt zien. Het verblijf is bovendien op hoogte zodat je ook hoogzomer de temperatuur de baas blijft. Trek je doorwaai-jas aan en bedwing de soms smalle maar prachtige passen, vergaap je aan de enorme dieptes, de helderblauwe zee en de rode rotsen. Wandel door de charmante dorpjes en kom weer helemaal op adem op een gezellig terras.

Pyreneeen

Geen zin in snelwegdagen en voldoende tijd? Kies dan voor onze speciale Frankrijkverlenging. Ontspannen aan- en/of uitrijden in 3 etappes van Noord- naar Zuid-Frankrijk. Zie reis “Alpen-Provence via Frankrijk”.

Reizen per auto/trailer

ProvenceReis je liever met meer bagage dan kun je overwegen om met de auto en motortrailer naar het zuiden te gaan. In Castellane is voldoende (openbare) parkeerruimte om de auto en trailer achter te laten. Natuurlijk boekt MoorMotor in dat geval een extra overnachting in Castellane voor de terugweg.

Haute Provence-Castellane

In het departement Alpes de Haute Provence ligt op ruim 700 meter hoogte het gezellige plaatsje Castellane. De uitvalsbasis voor de vlakbij gelegen, druk bezochte Gorges du Verdon. In de smalle straatjes en langs het dorpsplein vind je veel restaurants, terrassen en winkeltjes. Bovendien is er 2x per week een markt.

Hotel

Hotel CastellaneHet comfortabele hotel ligt aan het centrale plein, midden in Castellane. Er zijn veel zitjes binnen en buiten. De meeste kamers liggen aan de achterkant van het hotel en kijken uit op de tuin met het zwembad.

 • Ruime, allemaal wat verschillende kamers soms met (frans) balkon. Kamers met een tweepersoonsbed (160 cm) of twee losse bedden. De kamers hebben o.a. TV, klein bureau,safe en faciliteiten om thee en koffie te zetten.
 • Meerpersoonskamers beschikbaar
 • Kleine tweepersoonskamer voor eenpersoons gebruik
 • Ontbijtbuffet
 • Grote ’s avonds afgesloten parkeerplaats waar je de motor kunt parkeren
 • Zwembad, ligbedden, lounge, wasplaats voor motoren

Kamer pluspakket: Superieur kamers met luxe badkamer en nieuw meubilair.

Alpes Maritimes-Beuil

Beuil is een mooi, authentiek bergdorpje in de Alpes Maritimes. De smalle straatjes lopen tegen de bergrug omhoog. In de zomer komen er wandelaars, in de winter kun je je uitleven in het skigebied. Er zijn een paar restaurants, een buurtwinkel, een groot park en een historische kerk uit de 17e eeuw. Beuil ligt op 1450 meter hoogte en biedt voldoende koelte in de warme zomermaanden.

Hotel

Hotel BeuilHet gezellige hotel heeft een druk bezocht terras, lekker restaurant en een zeer toegewijde gastvrouw. Er is een kleine garage en aan de overkant van de straat ligt een ruim openbaar parkeerterrein. Op 200 meter van het hotel ligt de nieuwe dependance met suites/appartementen.

 • Tweepersoonskamers met balkon. Kamers met een tweepersoonsbed (160 cm) of twee losse bedden.
 • Meerpersoonskamers beschikbaar
 • Kleine tweepersoonskamer voor éénpersoonsgebruik
 • Ontbijtbuffet
 • Een beperkt aantal motoren kan in de garage geparkeerd worden en/of parkeren op de straat of openbare parkeerplaats t.o. het hotel
 • Naar keuze halfpension: een vast 3 gangen menu

Kamerplus pakket: Ruime suite in dependance, met aparte zitgelegenheid, tafel en gelegenheid om koffie/thee te zetten.

Routes

De routes in de Alpen-Provence zijn gemiddeld 215 kilometer plus 2 langere routes van 240 kilometer. De soms smalle bergpassen met pittige (haarspeld)bochten en de vele prachtige uitzichtpunten halen de gemiddelde snelheid omlaag. De routes worden als zwaarder ervaren door de eindeloze bochten, hoge bergpassen en de nagenoeg altijd aanwezige zon. Route informatie