1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. moezel
  5. motorroutes moezel

Motorroutes Moezel

Naar Trarbach

141

Indicatie Utrecht-start route 265 km
Indicatie Antwerpen-start route: 190 km

Vanaf de afrit St. Vith (Belgische Eifel) gaat de route helemaal binnendoor. Eerst een korte passage over het Belgische platteland. Na 25 kilometer passeer je de Duitse grens en kun je in Bleialf gezellig lunchen. De Eifel leent zich uitstekend als opwarmer richting de Moezel, goed asfalt en leuke bochten. Je koerst dwars door de bossen en slingert over het glooiende landschap. Rustige wegen met mooi uitzicht. Soms superstrak, soms wat hobbelig, maar hoe dan ook fijne stuurwegen. Dan pittige bochten naar Kröv en een vlot vervolg naar de kronkelige Moezel waaraan ook je einddoel Traben-Trarbach ligt.

Trarbach A

235

Een bijzonder bochtige route! Vanuit het hotel slinger je het Moezeldal uit en sluit aan op een lekkere doorgaande weg. Stijgen en dalen en weids uitzicht. Van het rustige achterland naar toeristisch Beilstein. Een schilderachtig dorpje, geplakt tegen de Moezel-oever, met genoeg mogelijkheden voor een kop koffie. Hoogvlaktes, een sluizencomplex, windmolens en soms wat meer drukte brengen je bij de Nürburg-ruïne aan de gelijknamige ring. Een leuk adresje om te lunchen en vanaf de hoge burchttorens de snelle jongens op de ring te bekijken. Ook na de middag houden de bochten aan en via bossen en bredere up-tempo bochten kom je weer terug aan de Moezel.

Trarbach B

240

Route B start over rustige slingerwegen in de Hunsrück, ontspannen toeren en mooie uitzichten. Een koffiepauze op een terrasje bij de kopermijn en met pittige bochten langs een steengroeve. Sturen en kijken tegelijk. Als de Moezel weer in beeld komt ben je bij Neumagen waar je meerdere adresjes hebt voor een lunch. Na de lunch klim je weer op door de Piesporter wijnvelden met prachtig uitzicht over dit deel van de Moezel. Dan even lekker het gas erop, gevolgd door een smalle doorsteek en een traject langs de Moezel. We kunnen een laatste pauze in het mooie stadje Bernkastel, met z’n vele vakwerkhuizen en smalle straatjes, van harte aanbevelen. Tot slot nog een lus langs hooggelegen wijnvelden.

Naar huis

145

Indicatie einde route-Utrecht: 280 km
Indicatie einde route-Antwerpen: 200 km

Deze motorroute combineert de Moezel met de Vulkaan Eifel. Veel groen, hoogteverschillen en bochten. In eerste instantie nog ruime bochten, maar naarmate de ochtend vordert worden ze pittiger. Een kopje koffie of ijsje in Manderscheid zal best smaken. Je koerst verder over uiteenlopende wegen, relatief rustig met lange en kortere bochten. Een prettig golvend landschap. Uiteindelijk keer je terug waar je begon, maar nu stop je voor een afsluitende lunch bij het centrale plein van Bleialf.