1. Je bent hier:
  2. home
  3. individuele reizen
  4. harz
Nieuwe verblijfplaats

Motorvakantie Harz

Bochten, bergen en Duitse gezelligheid

HarzHet charmante vakwerkstadje Goslar, met supergezellig centrum, is de uitvalsbasis voor deze trip. Het glooiende landschap, de serpentinewegen en hoogteverschillen vormen de voedingsbodem voor de leuke routes. De vele uitdagende activiteiten, bedrijvige dorpjes en zonnige terrasjes maken het tot een afwissende en ontspannen reis. Hier kun je sturen en wandelen, bochten bedwingen en je hoogtevrees overwinnen. Met de stoomtrein de berg op en met een step de berg af. Met een snufje voormalig Oost-Duitsland en een vleugje nostalgie is het allemaal net weer wat anders dan de standaard Duitse bestemmingen.

De Harz is een prettige vakantieregio. Het groene nationaal Park, het romantische Bodetal en het Brockenmassief zijn natuurlijke hoogtepunten. De geschiedenis leeft voort in de oude (edel)metaalmijnen, de stoomtreinen en de historische vakwerkstadjes, waarvan Goslar zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Via een onlangs aangelegde indrukwekkende hangbrug, compleet met bungy jump en zip-line zweef je de 21e eeuw weer in.

Aanrijden via/combineren met Sauerland mogelijk

Harz

Harz-Goslar

Hotel AltenauNagenoeg naast de Kaiserpfalz en op 5 minuten lopen van het levendige Marktplein ligt het hotel. Perfect voor een cultureel ommetje door de smalle straatjes én voor een drankje of het diner op een terras. Het familiehotel heeft een eigen parkeerplaats, een Duits-Joegoslavisch restaurant en terras.

Hotel

  • Nette, voldoende ruime tweepersoonskamers voor twee- en eenpersoonsgebruik met twee losse bedden, zitje en/of bureau en TV
  • Driepersoonskamers beschikbaar
  • Uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis Wifi
  • Eigen parkeerplaats aan de voor/zijkant van het hotel

Routes

In de Harz zijn de wegen overwegend iets breder en in prima staat met een overzichtelijk hoogteverschil. Je kunt er lekker toeren. De dagafstand is gemiddeld 240 kilometer met tips voor bezienswaardigheden en/of activiteiten onderweg.

Route informatie