1. Je bent hier:
  2. home
  3. Corona richtlijnen
 

Een reis boeken en reizen in Corona-tijd

Op de motor reis je Corona-proof in de buitenlucht en altijd met voldoende afstand. In heel Europa de afstand houden inmiddels de nieuwe norm en bij onze hotels worden lokale Corona maatregelen goed nageleefd. Kortom: geen enkele reden om te wachten met het vastleggen van je favoriete reis.

Boek je reis zonder zorgen

Wij begrijpen als geen ander dat reizen een prettige ervaring moet zijn. Je kunt bij MoorMotor dan ook het jaar rond je reis boeken en ontspannen toeleven naar de uiteindelijke vertrekdatum. In de wetenschap dat je reis kosteloos wordt geannuleerd bij een oranje of rood reisadvies, loop je geen enkel risico. Met deze aanpak zijn vanaf half juni 2020 toch nog veel motorrijders verantwoord op reis gegaan. Altijd in goed overleg vooraf en waar nodig zelfs nog vlak voor vertrek of éénmaal op reis.

Corona richtlijnen

Zolang we te maken hebben met Corona hanteren we daarom, naast onze Algemene Voorwaarden, onderstaande extra richtlijnen gebaseerd op de reisadviezen (groen, geel, oranje en rood) van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor Belgische reizigers houden we rekening met eventuele afwijkingen op het Nederlandse beleid. Zodra sprake is van Europees gecoördineerde reisadviezen, zal MoorMotor zich daaraan conformeren.

Reisadviezen van Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/. Voer het land in waarvan je het reisadvies zoekt en klik vervolgens op reisadvies.

Reisadvies voor vertrek

Reisadvies Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s en Geel: beperkte veiligheidsrisico's

  • Je reis gaat gewoon door.
  • Je ontvangt onze routes circa 2 weken voor vertrek.

Reisadvies Oranje: alleen noodzakelijke reizen en Rood: niet reizen

  • Je reis wordt kosteloos geannuleerd of op jouw verzoek omgeboekt of verzet naar een andere datum.

Wijzigt een reisadvies tijdens je reis naar oranje of rood. Kijken we of we de verblijfplaatsen zodanig aan kunnen passen dat de overnachtingen niet in een oranje/rood gebied vallen. Is dit niet mogelijk moet je de reis helaas afbreken en vergoeden we het percentage van gemiste dagen op basis van de betaalde reissom. Dus het aantal dagen dat je tot de geplande einddatum nog tegoed had.